Sukladno novom Statutu ROZP područje djelovanja je prošireno na cijeli teritorij RH. Poštujući načelo supsidijarnosti nismo konkurencija postojećim savezima udruga za zaštitu potrošača u Hrvatskoj, jedino ne prihvaćamo pritiske iz Ministarstva gospodarstva da se udruge za zaštitu potrošača u Hrvatskoj moraju ujediniti u jedan savez udruga, jer iz jednoumlja smo se izvlačili revolucijom istovremeno sa Domovinskim ratom i ne pristajemo da potrošači, udruge za zaštitu potrošača i savezi udruga za zaštitu potrošača moraju imati isto mišljenje, ideje i stavove.

Ne miješamo se u ustroj, rad i Statute drugih Saveza, ali surađujemo sa svima, a istovremeno smo i članica Saveza „POTROŠAČ“. Jasno smo istaknuli svoju Viziju, Misiju i Cilj djelovanja, te smo objavili Deklaraciju o temeljnim interesima hrvatskih potrošača u 2015. godini i krenuli u realizaciju nove Strategije djelovanja pokreta za zaštitu potrošača u Hrvatskoj.

Pojedine udruge su prepoznale zamah koji želimo postići u izjednačavanju prava hrvatskih potrošača sa europskim potrošačima, ne samo na deklarativnoj razinu koju propagira politika, nego u stvarnoj zaštiti potrošačkih prava, te se sve više njih učlanjuje u ROZP, posebice što članstvo u drugim asocijacijama nije zapreka za članstvo u ROZP, pače time se širi suradnja između udruga u saveza.

Kako smo prioritetno još uvijek na području zapadne i središnje Hrvatske gdje preko 90% lokalnih samouprava nema osnovane udruge, a dužni su osnovati savjetodavno tijelo za zaštitu potrošača i dužni su organizirati savjetovanje potrošača na svom području, na naše inicijative o implementaciji Zakona o zaštiti potrošača, traže od ROZP da imenuje svog predstavnika.

Do sada nismo imali članove fizičke osobe, (po mišljenje državnog tijela uprave u Karlovačkoj županiji, fizičke osobe ne mogu biti članovi ROZP), nužno je da imamo i fizičke članove kako bi pokrivali što širi prostor RH tj. mogli pomagati potrošačima u zaštiti njihovih potrošačkih prava. Tamo gdje udruge za zaštitu potrošača (naše članice) imaju regionalni karakter, poticati ćemo i pomagati da se implementira suradnja sa svim lokalnim samoupravama na području županije, a gdje imaju lokalno karakter, pomagati ćemo da se suradnja na lokalnoj razini podigne na višu razinu.

Temeljem takvog trenutnog stanja na terenu, a sukladno Statutu ROZP dana 15. kolovoza 2015. godine, Odlukom Upravnog vijeća ROZP, osnovan je Kluba potrošača Regionalne organizacije zaštite potrošača (KROZP),  a 23. ožujka 2016. godine „ZLATNA DOLINA“ - klub za zaštitu potrošača grada Požege pri Regionalnoj organizaciji zaštite potrošača u kojema mogu biti članovi isključivo potrošači (fizičke osobe).

Predsjednica Kluba "ZLATNA DOLINA" je aktivistica ROZP, a zamjenica je Tanja Prelovšek, također aktivistica u pokretu za zaštitu potrošača. Sjedište Kluba "ZLATNA DOLINA"  je Požegi. Za sada potrošači (članovi Kluba "ZLATNA DOLINA) mogu savjetodavnu pomoć dobiti preko e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili uz predočenje broja članske iskaznice na gsm 099/454 74 04.

Napominjemo da je Klub "ZLATNA DOLINA" ustrojbeni oblik ROZP kao nevladine, neprofitne, nestranačke i nezavisne organizacije civilnog društva, te da štiti interese isključivo svojih članova, a potrošače koji se iz bilo kog razloga ne žele učlaniti u naše udruge ili u Klub "ZLATNA DOLINA", upućujemo da savjete potraže u Savjetovalištima koje financira Ministarstvo gospodarstva preko telefona 072/414 414 ili osobnim odlaskom u ta savjetovališta.